Pályázat 2021

Jó példák nyomában: Elndult a Szakképzési Díj 2021 pályázat

Újra lehet pályázni a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díjára. Rövid sorozatunkban bemutatjuk a márciusban díjazott idei győzteseket elsőként a Motiváció kategóriát, amelyben az Audi Hungaria Zrt. nyerte el a Díjat.
Projektjük az élményalapú pályaorientáció vállalati környezetben 7. és 8. osztályos tanulók számára volt.

„Melyik 8. osztályos diák ne ülne be szívesen egy Audiba, hát ha még programozhatja is a gépkocsit! Ezen a szálon indult el, és egy vállalati együttgondolkodás eredménye lett CyberCamp nyári szakmai tábor. A vállalat oktatóközpontjában két héten keresztül fogadták a 7. és 8. osztályos tanulókat, akiket 5-7 fôs csoportokban kísértek végig idôsebb tanulótársaik az élményszigeteknek nevezett, különbözô tematikájú állomások között. A gyerekek mellett a szülôk elôtt is kinyitotta kapuit az oktatóközpont, ôk a Szakképzési Fesztivál keretében ismerhették meg az oktatóhelyszíneket.”
A Szakképzési Díj 2021-ben is kiosztásra kerül, olyan vállalatok, iskolák, kamarai szervezetek, közintézmények és társadalmi szervezetek is pályázhatnak, amelyek nem tagjai a Kamarának. A fő szempont az, hogy a projekt innovatív megoldásokkal, újfajta együttműködéssel vagy sikeres motiváló eszközökkel előmozdítsák a hazai szakképzést.

Az idei Pályázat jelentkezési határideje: 2021. január 11.
Részvételi feltételek és további információk